Friday, November 19, 2010

HARRY POTTER

*0oppss.. ni gmbr yg tkde kaitan.. heee*

TGV Cinema
BUKIT TINGGI
Fri Nov 19, 2010 04:20 p.m.
HP7: P1 (PGI13)
RM11.00
Room 7 (Seat L6)

Harry Potter & The Deathly Hallows Part I

td aku g cinema tgk Harry Potter & The Deathly Hallows.. sket laa preview.. Mad-Eye Moody mati masa awal2 cerita lg.. Hedwig pn sama.. agak mengejutkn sbb baru nk cari kedudukan selesa di atas seat panggung tu da ada mati2 dah.. haiihh.. and.. sket2 lovey-dovey.. comel! and sdey2 sana-sini.. suspense sket2 sbb sound effect kot.. and spell-ape-bnde-tah yg dorg sebut tu pn buat terkejut2 jugak.. haha.. overall cte ni not bad laa.. erm.. just that.. cpt laa kuarkn part II! hehe.. btw, takyah laa tnye aku best ke tak.. terang2 aku minat that daniel guy.. sure laa aku suka je cerita tu.. huhu.. boy, i do adore this dude since zaman skola kanak2 dulukala.. sgt cute laa kn this guy masa dia kecik2.. da besar pn good looking je.. tp mcm tak tinggi laa pulak.. erm.. first time aku tgk cte ni, of course laa dia pnye 1st movie dlu.. Harry Potter & The Sorcerer's Stone.. or.. Harry Potter & The Philosopher's Stone.. Sama je laa mne2 pn.. Dulu masa aku drjh 4, aku merajuk sbb tak dpt tgk Sabrina The Teenage Witch.. masa tu.. kt NTV7, 8.30 pm smpi 9.30 pm.. biaselaa.. berebut TV dgn adik2.. aku pn duk je dlm bilik.. tbe2 terjmpe VCD HP&TSS.. tgk laa cte tu.. then, love at first sight kott dgn HP ni.. hahaha.. mcm lawak sbb mase tu budak2 lg da reti pulak laa minat2 hot lads ni kn..

Harry Potter & The Sorcerer's Stone

and then kuar laa 2nd movie.. yg ni aku pnjm kwn je cd nye.. hehe.. yg ni aku ingt harry mcm jahat je.. sbb dia makin dkt dgn voldemort kott.. tp.. the main point is.. TOM MARVOLO RIDDLE aka I AM LORD VOLDEMORT ni gorgeous! haha.. tak pasal en.. 

Harry Potter & The Chamber of Secrets

Harry Potter & The Prisoner of Azkaban.. the first movie ever aku masuk wayang.. huhu.. touching laa pulak dia jmpe Sirius Black..Hippogriff tu pulak mcm best je kalau ade kn.. heee.. berangan pulak..

Harry Potter & The Prisoner of Azkaban

next.. Harry Potter & The Goblet of Fire.. cool seyh yg ni.. aku suka lahh beauxbatons pnye intro masa dorg smpi kt hogwarts.. demure gila.. graceful pn ye.. waa.. smart laa.. and aku suka nama headmaster Durmstrang tu.. Karkaroff.. mcm nama burung je aku dgr.. hahhah.. and aku suke laa triwizard tournament tu.. mcm smart je.. huhu.. and lg satu.. Cedric Diggory takes the lead of the hot guys.. and viktor krum.. aku suka nama dia.. Stanislav Ianevski.. unique!

Harry Potter & The Goblet of Fire

Harry Potter & The Order of Pheonix.. the only book of the series that i read before watching the movie.. memang tension.. sbb tau bnyk sgt bnde kne cut.. Evalynn Lynch makes a cute Luna Lovegood! and Dolores Umbridge is perfectly annoying.. and.. aww.. Harry Potter dgn Cho Chang kissed dlm room of requirement tu if i'm not mistaken.. and kakak dormku mse tu suh aku bnyk2 bersabar.. tak pasal2 je kn! haha.. tp aku suka laa part Dumbledore's Army buat patronus charm dlm Room of Requirement tu.. smart lahh bnde2 yg dorg buat tuu.. simply magnificent!

Harry Potter & The Order of Pheonix; Dumbledore's Army

Harry Potter & The Order of Pheonix

lastly.. Harry Potter & The Half Blood Prince.. not bad.. tp kurang thrill laa dia pnye horcruxes searching scenes.. revelations of horcruxes.. flashbacks here and there.. last2 dumbledore mati plak tu.. haihh.. makin menakutkn plak aku rse Voldermort ni.. huhu.. nice one laa Rowling.. Kudos!

Harry Potter & The Half-Blood Prince

aku rasa that's all kott.. penat laa pulak typing ni.. huhu.. till then.. bubbye!



*p/s: i don't care if u call this childish.. because.. whatever u say.. i won't mind.. since i like this! 2 thumbs up! sigh~

btw, i am really looking forward for Harry Potter & The Deathly Hallows; Part II
;)

2 comments:

princess H said...

tgk dgn sape syg ??

♥sugArplum♥ said...

dgn adik2 aku laa.. sape lg~